Cootje

"Met heel veel geduld en liefde heeft Ine mij door een hele moeilijke tijd heen geholpen. Het eerste wat ik tegen Ine zei toen ik bij haar kwam: “Het is tijd, er moet iets gebeuren!” Door mij te helpen mijn gedachten, die één grote warboel voor mij waren, te onderzoeken en te benaderen op een heel andere manier.

Met geduld en liefde heeft zij mij geconfronteerd met mijn gedachten, pijnlijk, maar het heeft mij zoveel opgeleverd.

Doordat zij mij geconfronteerd heeft met mijn gedachten is het nu niet meer pijnlijk, die pijn is nu liefde en begrip naar mijzelf toe. Dat ik voor mijzelf mag kiezen, wat ik altijd als egoïstisch beschouwde. Door duidelijk naar jezelf toe te zijn en je open te stellen voor jezelf, kan ik nu ook duidelijk en open naar anderen toe zijn over wat ik wel en niet wil. Dat is niet egoïstisch, maar juist liefde en begrip hebben naar de ander toe. Door niet duidelijk naar mezelf toe te zijn verander ik in iemand die ik niet ben, en daardoor ook niet meer weet wie ik ben. Hoe kan ik er dan voor mezelf en de anderen zijn?

Het heeft mij zoveel opgeleverd, dat ik nu naar mijn gedachten kan kijken op een andere manier met een soort afstand en er niet meer in verstrikt raak. Ik stel mijzelf nu de vraag: “Zijn dit echt míjn gedachten, of is dit het denken wat ik met de paplepel heb ingegoten gekregen door mijn opvoeding en omgeving?”, iets waar ik mij niet van bewust was hoeveel invloed dat op mij had.

De rust die mij dit heeft gebracht, heeft mijn leven en mijn gedrag zo veranderd, waar ik zo blij mee ben en mij zo goed bij voel, een openbaring is dat voor mij geweest. Een openbaring dat door mezelf een aantal vragen te stellen over wat ik denk en of dat wel juist is, mij zoveel lucht en vrede kan brengen.

Ine heeft mij aangemoedigd om mij heen te kijken naar wat er werkelijk is, en dan blijkt er zoveel moois en goeds om mij heen te zijn en blijkt er niets te zijn wat mij bedreigt. Bewuster te leven in het moment, het hier en nu, en daar van te genieten, het verleden is geweest, de toekomst niet te voorspellen. Door bewust met het hier en nu bezig te zijn en de toekomst, wat dat ook mag en zal zijn, vanzelf naar je toekomt op de manier die goed zal zijn zonder daar constant maar richting aan te willen geven, mee bezig te willen zijn.

De informatie map van Ine, en de boeken die zij mij heeft aangeraden om te lezen, helpen mij nog iedere dag om vragen te stellen bij de gedachten die ik heb. Die map en die boeken liggen onder handbereik om bij mijzelf te blijven en mijzelf te helpen door er steeds weer in te lezen. Er blijft werk aan de winkel, maar met groot plezier als ik zie wat het mij keer op keer weer oplevert, rust, vrede, begrip, liefde, mededogen en een leven met een glimlach op mijn gezicht. Ik heb mijzelf door naar Ine toe te gaan een heel groot cadeau gegeven, een cadeau zo mooi waar ik nog iedere dag van geniet."
Liefs, Cootje