Hellen

"Lieve Ine,

Ruim drie maanden geleden kwam ik als een hoopje verdrietig mens bij je. Het was een week voor mijn 27e verjaardag. Ik blikte terug op een jaar vol verlies en verdriet. Na een burn-out, veroorzaakt door verschillende omstandigheden, verloor ik in 2012 mijn baan.

Mijn grote liefde liet me in de steek, bedroog me met een ander en ons huis wat al compleet ingericht was, behoorde niet langer tot mijn prachtige toekomstplaatje. Nog nooit heb ik zoveel gehuild als in het afgelopen jaar.

Zoveel verdriet kon ik gewoon niet tegelijk verwerken. Het was te veel. Hulp zoeken bij verschillende psychologen leverde mij niets op. En ik voelde me nergens op mijn gemak. Ik had het gevoel dat ze mij stempels probeerden op te plakken en dat paste niet bij mij. Ik bleef verdrietig. Hoe moest ik verder? Hoe kon ik die mensen onder ogen komen die mij bedrogen hadden? Hoe moest ik weer van het leven gaan genieten? Zonder continu terug te kijken? Hoe kreeg ik weer een baan? Wat zou iedereen wel niet van me denken?

Mijn hoofd bleef tollen: Het zou allemaal wel aan mij gelegen hebben. Van een zelfverzekerde, levenslustige jonge vrouw, veranderde ik in een intens verdrietige (depressieve) jonge vrouw die ontzettend aan zichzelf was gaan twijfelen door alle omstandigheden en door al het "verlies". Want zo voelde het. Ik voelde me alleen, bedrogen, belazerd, in de steek gelaten. En ik bleef hangen in dit verdriet.

Totdat ik bij Ine kwam. Bij Ine gebeurde er iets. Zij gaf me dat zetje. Dat zetje dat ik nodig had om weer verder te kunnen. Om te ontdekken dat mijn gedachten niet klopten. Om mijn gedachten kritisch te bekijken. Om weer bij mezelf terug te komen. Om weer te beseffen dat het echt geen zin heeft om te blijven hangen in mijn verdriet en angst voor het verleden en de toekomst. En te beseffen dat ik anderen niet kan veranderen. Het enige wat ik kan is in het nu leven.

Ine liet me door middel van simpele voorbeelden beseffen dat het echt tijd was om weer te gaan leven. Om het verdriet langzaam een plekje te geven. Om te beseffen dat er niets mis was met mij. Maar dat ik gewoon een ontzettend heftige periode achter de rug had, waarin mijn mooie toekomstplaatje in een zeer korte periode uit elkaar spatte en op dat moment voor mij veranderde in een soort van nachtmerrie. Ondanks dat de eerste twee dagen nog moeilijk waren, waren de vijf dagen bij Ine echt het laatste zetje dat ik nodig had! Ine straalt zoveel rust, liefde, geduld en positiviteit uit. Ik voelde me zo verwend bij haar!

Bij thuiskomst ging er een wereld voor me open. Ik had weer energie. Ik voelde dat ik graag opnieuw wilde beginnen. Ik had weer zin in dingen. Ik begreep mijn gedachten. Kon mezelf vragen stellen over mijn gedachten. En alleen die gedachte, dat ik in staat was om dat te doen, voelde al fijn en gaf energie.

De afgelopen maanden waren voor mij enorm bijzonder. Inmiddels werk ik ook weer. En het voelde net alsof ik de week ervoor nog gewerkt had. Terwijl ik toch wel beter weet. Ik ben maanden bij huis geweest. Maar achteraf ben ik hier blij om. Ik had al die maanden nodig om mijn verdriet te verwerken, alles een plekje te geven, rust te nemen, afscheid te nemen en Ine te vinden.

Ik zou 2012 voor geen goud willen veranderen, wissen, vergeten of wat dan ook. Het was voor mij niet bepaald een leuk jaar. Maar 2012 hoort bij mijn leven. Net zoals 2013 ook bij mijn leven hoort.

En wat de toekomst brengt? Dat weet ik niet. Het enige wat ik weet is dat ik geniet, van alle kleine dingen. Nog meer dan ik voorheen al deed. Van mijn familie, vrienden, natuur, eten, drinken, muziek, een goed boek en nog zoveel meer! Ik voel me een rijk mens! En dat ik dat nu typ... zorgt voor een paar hele grote tranen in mijn ogen. Want ik had nooit durven dromen een jaar geleden dat ik nu op dit punt zou staan waar ik nu sta!

Ik ben een gelukkig mens... en ik ben Ine ontzettend dankbaar voor haar hulp, haar goede coaching, haar lekkere eten, de fijne wandeling die ik mocht maken met haar lieve hond en alle andere fijne dingen die ze me gegeven heeft! Ik zal je nooit vergeten Ine.. Bedankt, voor alles!
Lieve groetjes,"
Hellen