Wie ben ik

ine vermeulen

Over Ine Vermeulen

Retraite & Coaching is door mij, Ine Vermeulen, in 2008 opgezet na jarenlang gewerkt te hebben in de gezondheidszorg, het maatschappelijk werk en het bedrijfsleven. Ik heb veel ervaring opgedaan met individuele psychosociale begeleiding, het bieden van opvoedingsondersteuning, het geven van relatietherapie en het begeleiden van mensen met gezondheidsproblemen.

Hiernaast heb ik verschillende groepstrainingen gegeven op het gebied van bewustwording, stressmanagement, communicatie, loopbaanbegeleiding, verliesverwerking, chronische ziekten, kanker en emotioneel- en energetisch lichaamswerk.

Vanaf 2002 ben ik werkzaam geweest als coach, counsellor en trainer bij een re-integratiebedrijf. Ik werkte voor verschillende bedrijven en organisaties en coachte werknemers, leidinggevenden en zelfstandig ondernemers, veelal met psychische klachten. Ik adviseerde aan en werkte samen met werkgevers, arbodiensten en het UWV. Het accent in mijn werk heeft altijd gelegen op bewustwording, zelfinzicht en het versterken van zelfvertrouwen en autonomie. Bij het Algemeen Maatschappelijk Werk in Delft heb ik in 1999 een cursus opgezet, specifiek gericht op bewustwording en autonomie: Weg-wijs in jezelf. Deze cursus wordt nog steeds gegeven, maar nu door anderen. Naast mijn werk bij Retraite & Coaching ben ik leraar en leerling van Een Cursus in Wonderen. In Oosterwolde geef ik de driewekelijkse cursus: Ik zoek innerlijke vrede.

Op mijn 32ste heb ik een burnout doorgemaakt doordat ik volledig aan mijzelf voorbij was gegaan. Op het dieptepunt had ik een realiteitservaring. Deze ervaring is voor mij het begin geweest van een hernieuwde zoektocht naar mezelf; een bewustwordingsreis.
Naast coach/begeleider zie ik mijzelf ook als ervaringsdeskundige. Door wat ik zelf heb meegemaakt en geleerd in mijn leven kan ik dicht bij de ervaringen van mijn cliënten staan.