Henk

Al langere tijd liep ik rond met het idee om een training Mindfulness te gaan volgen. Terug naar nu en in het heden leven, het klonk allemaal zo simpel.
Maar voor mij liever geen wekelijkse avonden waarbij je in een groep je gedachten kan delen.
Zo gesloten als ik ben leek me dat niets voor mij en ik had ook niet het gevoel dat ik me spontaan zou kunnen “openen” voor meerdere onbekenden.

Onverwachts kwam ik op de site van Retraite & coaching van Ine Vermeulen terecht en direct had ik het gevoel dat ik hier op de juiste plek zat. Vraag me niet waarom maar er was een “klik” om het zo maar even te benoemen. Na wat informatie uitgewisseld te hebben besloot ik een 5 daagse training te gaan volgen. Mindfulness één op één, dat zou toch de oplossing van mijn problemen kunnen zijn!

Na het eerste gesprek met Ine, waarbij ik me al snel op mijn gemak voelde, gaf ze aan dat er wel meer nodig was dan “alleen” Mindfullnes en zij stelde voor om ook gebruik te maken van “the Work”. Het waren pittige sessies waarbij ik me best wel eens hulpeloos voelde maar met de nodige aandacht leerde Ine me mijn negatieve gedachten los te laten door een andere manier van denken toe te passen.

Gevoelens die ik had na het verlies van mijn partner werden benoemd en maakten mij duidelijk dat bepaalde (schuld)gevoelens niet reëel waren en een andere benadering vroegen om er mee om te kunnen gaan. En ik, die dacht na dit verlies alles wel verwerkt te hebben werd met de neus op de feiten gedrukt, het was niet zo gek dat ik nog steeds zo slecht sliep en veel piekerde.
Langzaam en met het nodige geduld wist Ine me middelen aan te reiken om anders met mijn gedachten om te gaan.

En nu, 3 maanden verder, voel ik me nog steeds goed en besef dat ik zonder de inzet van Ine nog steeds vast zou zitten in mijn gedachten.
Vijf dagen met twee sessies per dag heeft het me gekost om een bepaalde rust te vinden en het mooiste is dat ik dat nog steeds weet vast te houden.  
Het was het waard, ik heb met Ine gedachten gedeeld die nog nooit buiten mijn hoofd waren geweest en daar al jaren ronddwaalden, die ik nooit een plek heb kunnen geven waarbij ik rust vond.
En het is ons samen gelukt, het is mij gelukt en ik ben er blij mee, er is ballast opgeruimd en er is meer plaats voor nu.

Ine, dank je wel..
Henk