Christel

Lieve Ine,

In april 2015 was ik een week in Drenthe. Onder jouw bezielende leiding ging ik op reis door mijn eigen gedachtes en aannames. Door Mindfulness opdrachten en ‘The Work’, kwam ik weer bij mijn gevoel en ervoer ik waar ik op dat moment stond. Niet aan het einde van mijn burn-out, waar ik al 2,5 jaar in zat en maar niet uit kwam, maar nog niet eens halverwege. Wat een conclusie! Je gaf me handreikingen en ‘regels’ om mee aan de slag te gaan als ik thuis was om die ellendige burn-out te boven te komen.

De week was zo om, het weer werkte voortreffelijk mee, evenals de goede zorgen en kookkunsten van Elly. Ik heb genoten. Het was voor mij een vakantieweek waar ik op en top van heb genoten in alle rust en vrede. Het echte werk zou ik thuis wel aanpakken.

Thuis ging het échte leven echter weer gewoon door en liep ik meteen vol in mijn oude valkuil van zorgen en mezelf wegcijferen. Ik deed mijn “Work” niet en ‘had geen tijd voor mijn oefeningen’. Binnen no-time zat ik dieper in de ellende dan toen ik bij jou aan kwam.

Na 2 weken durfde ik aan de bel te trekken, tenslotte was de nazorg aanwezig en mocht ik nog steeds een beroep op je doen. Je hebt me toen ‘streng’ aangepakt, wat ik heel erg nodig had. Eindelijk ging ik inzien dat die week retraite en coaching geen vakantieweek was geweest, maar een week van leren en inzien dat ik goed voor mezelf moest zorgen en dat de enige die dat kon doen ik toch echt zelf was. En dat moest ik thuis ook gaan toepassen en vol blijven houden.

Ik heb toen thuis aan de bel getrokken; er kwamen regelingen, zodat ik mijn oefeningen en “Work” kon doen en mijn rust kon gaan pakken. Eindelijk werd mijn burn-out écht aangepakt. Door mij en mijn omgeving!

Je liet me niet los en we hadden regelmatig contact. Het echte werk kwam dus pas thuis. Door jouw betrokkenheid en geweldige coaching was ik na een aantal weken hard “Worken” heel goed op weg en ging ik opbouwend mijn burn-out te lijf.

Nu, 3 maanden later, ervaar ik een geweldige rust in mijn hoofd en lichaam en helpen de oefeningen en “The Work” mij regelmatig om die rust te bewaken en bewaren! Dat kan echter alleen door het geleerde toe te passen en te dóen. Jij hebt me zo ver gekregen en daar ben ik je ontzettend dankbaar voor! En wat is het achteraf gezien allemaal simpel. Ik ben niet wat ik denk, ik ben die ik ben en dat is goed!

Lieve Ine, nogmaals bedankt voor een fantastische week en een geweldig leerproces waarbij jij mij eindelijk weer aan het léven en genieten kreeg!

Lieve groet, Christel